sâmbătă, 29 august 2009

Iubita mea iubită!

Ochii tăi albaştri precum cerul, buzele tale ca două petale de trandafiri, mirosul tău de flori şi părul tău blond ca al îngeraşilor. Patetic, nu? Oare de ce nu se evită aceste clişee? Eu aş spune aşa: Ochii tăi albaştri precum lacul Herăstrău, buzele tale uşor crăpate cu gust de gloss, mirosul tău de mâncare gătită şi părul tău blond precum grâul de pe marginea drumurilor comunale.
"Vai, faaaată, ce-ai slăbit!"...când de fapt s-a dublat stratul de grăsime. "Vaaaai, ce fată frumoasă ai!"...când de fapt seamană cu un pinguin. "Vaaaai, ce bine-ţi stă părul!"...când de fapt e tunsă de Edward Scissorhands (omul foarfeca, faimosul film). "Vaaai, ce a crescut asta mică!"...când de fapt a crescut în kilograme. "Vaaai, prinţesa mea!"...când de fapt stă-n Ferentari. "Vaaai, puiul meu"...când de fapt n-are pene.
Mai există o specie de oameni care au impresia că au paparazzi pe urma lor şi sunt unicaţi, precum singuri îşi spun. Dive? Super-staruri? De unde atâta? Se cred Madonna de Rahova sau Timberlake ( a se citi timbărlache ) de Berceni. Îşi spun statusuri penibile cu subînteles: "Ca mine nu-i nici una", "Dacă vreau îţi fur gagicul", "Sunt frumoasă, deşteaptă şi dornică", "Bat şi f..t ca maşina de cusut", "Iţi regulez gagica când vreau", "Sunt precum Ronaldo (Cristiano, Real Madrid)", "Am femei ca alde Columbeanca, Miss World şi Angelia Jolie". Bă...ce penibil!
ŞI MAI EXISTĂ ŢIGANI CARE SE VOPSESC BLOND!!!!!!!!!

4 comentarii:

  1. Ei traiesc intr-o lume a lor cu care vor sa iasa in evidenta. Asta se intampla, dar imaginea creata este una penibila iar tu pari un intrus care vrea sa le strice placerea de a fi "remarcati". Lasa-i in lumea lor, oricum o sa te intrebe mirati de ce esti asa indiferent ca doar ei nu fac nimic rau..

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Dupa titlu ma asteptam la un text de dragoste cum numai tu stii sa scrii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e patetic... e chiar poetic. "Ochii tai albastri precum cerul" - probabil la inceput chiar a insemnat ceva, poate persoana care auzea aceste cuvinte se simtea admirata. Cu timpul insa rezultatul asocierii acestor cuvinte a fost banalizat, mototolit si aruncat in oala cu dispret.
    Te-as sfatui sa inveti sa tolerezi, dar pana la urma tot cum vrei tu o sa faci.
    "Aghyutza, care e dyferenTZa intre TZiganii care se vopsesc blond shi cei care folosesc E-romana?"

    RăspundețiȘtergere