marți, 19 iulie 2011

O gură de aer


Viaţa cotidiană ne-a furat inconştient esenţa pură a relaxării. Ne relaxăm dormind, savurând o bere pe-o terasă aglomerată, mai ieşim cu prietenii sau cu familia pe la un grătar (mici şi ceafă de porc, ce să mai zic, moartea pasiunii şi vorba ălora de la PRO TV „grătarele sfârâie”....eee nu zău!) sau ne lungim pe canapea butonând programele TV, unde majoritatea emisiunilor sunt regizate, iar ştirile exacerbate (uite rima!). Să fie oare problema timpului? Problema banilor? Să-nţeleg că relaxarea e costisitoare? Fac şi eu parte din categoria oamenilor care se regăsesc în ceea ce am scris mai sus, însă încerc de cele mai multe ori să rup bariera asta păstorească. O să-ncerc să scriu succint despre cum văd eu modalităţile care-ţi masează creierul în cel mai plăcut mod.
Dacă tot este anotimpul Soarelui, m-aş urca în tren şi m-aş opri la mareeee. M-aş duce în cea mai frumoasă şi pustie staţiune, adică nu în Mamaia şi Vama Veche pentru că acolo-s extremele, dacă-n prima extremă găsim nisip fin, cocalari, manele, trance, figuri şi silicoane, în a 2-a găsim rockeri wanna be, foşti manelişti deveniti hipsteri, beţivi încă de la 6 dimineaţa, fete „graţioase” vomitând la colţ de bodegă şi tot aşa... Revenind, o staţiune cât se poate de normală (poate îmi daţi voi exemple că eu n-am mai fost pe litoralul românesc de vreo 3 ani) pe la ora 21, când Soarele tocmai se ascunde-n mare, mergând desculţ pe malul mării a cărei voce îţi intră-n suflet şi te relaxează total. Simfonia ei îţi limpezeşte la figurat stresul provocat de viaţa cotidiană. Aş face asta zilnic dacă aş locui în Constanţa şi deşi recunosc că este un eşec litoralul românesc...nu mă împiedică deloc asta, sunetul este peste tot la fel.
O altă modalitate pe care o găsesc eficientă în sfera relaxării este mersul pe bicicletă. Evident că nu printre maşini, unde taurii comunali te pot face să cânţi la harpă alături de Michael Jackson şi John Lennon, dar nici pe pistele amenajate de primărie unde dacă respecţi direcţia indicată o să apelezi la produsele Corega şi DentaFix (mai pe româneşte...iţi rupi dinţii!). V-aş recomanda parcul Cişmigiu, recunosc, sunt subiectivă, o parte din „vină” o are Grigore Băjenaru (pt. necunoscători este autorul cărţii „Cişmigiu and Company”) care m-a făcut de mică să ador fiecare alee a acestui parc. Este mic, da, ştiu, dar este aşa frumos... O mică plimbare, într-o seară şi să mai ai alături şi pe cineva drag...o să te descarce total.
Ultima modalitate şi, din punctul meu de vedere, cea mai eficientă este familia şi prietenii. Ai câteva ore libere? Dă o fugă pe la bunicii care te aşteaptă la orice oră din zi şi noapte. Stai de vorbă cu părinţii dragi, fă-i să râdă, adu-le aminte de amintirile copilăriei. Fă ceva distractiv cu fraţii şi surorile tale. Stai pe-o bordură cu prietenii, bucura-te de tinereţea care-ţi curge prin vene, de vârsta care-ţi permite să faci orice, s-o iei de la capăt oricând şi vârsta care te mai lasă să copilăreşti puţin. Timpul nu ni-l mai dă nimeni, iar noi, simplii muritori, ne conformăm. Ah, şi-n final, pentru că uitasem să mai enumăr ceva, stai cu persoana iubită pentru că nu ştii niciodată când se poate termina, profită de moment, fă-l şi fă-o să se simtă perfect din toate punctele de vedere alături de tine pentru că merită!!! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu