duminică, 29 iulie 2012

Despre Băsescu şi alţi demoni


Întotdeauna m-au interesat aspectele generale şi importante ale politicii din ţară. Astăzi, referendum, demiterea preşedintelui. Interesant. De când s-a pus problema demiterii lui Băsescu am tot întrebat cunoscuţi, prieteni, colegi ce vor vota şi de ce. Am auzit tot felul de păreri, unele indignante, unele puerile, unele absurde, unele îndreptăţite şi am realizat că votul este influenţat de caracter şi de felul în care individul se indentifică cu persoana în cauză. Poate o să jignesc în acest post, însă am observat că oamenii aroganţi, oamenii care, de obicei, se complac şi care-s nişte tauri încăpăţânaţi preferă să voteze cu „NU” sau deloc. De ce? Am auzit diferite motive, printre acestea sunt: „Cum, frate, să votez cu „DA”, altul mai bun decât Băsescu nu e!!!!”, „Crin Antonescu n-are stofă (are bumbac) de preşedinte!!!”, „Cum???!!! Să vina USL-ul la putere??? Comuniştii aia?!?”, „Oricum vor fura şi aştia la fel cât au facut-o PSD-ul” etc etc.
Dragilor, altul mai bun ca Băsescu? Nu există doar un altul, ci există ALŢII mai buni. N-o avea Antonescu material textil de preşedinte, însă după 3 luni (din ce ştiu eu) de la demiterea preşedintelui se fac alegeri să vină unul tare în sofă. Comunismul s-a dus demult, de 22 de ani, vă spun eu că m-am născut când a început revoluţia. Pe ce lume trăiţi? Staţi cumva la coadă să mâncaţi parizer? Sunteţi limitaţi dacă încă trăiţi cu acestă impresie. Toţi fură. Îndiferent de cine va fi putere, doar că unii fură mai mult, alţii mai puţin.
ESTE VORBA DESPRE SCHIMBARE. Nu ştim cum va fi cu altcineva, însă ştiu că trăiesc într-un sistem bolnav, un sistem care a tăiat din PENSII, un sistem care lasă bugetarii cu ochii în soare. Dacă vouă v-a fost bine în toţi aceşti ani...atunci da, mergeţi la vot şi puneţi ştampila pe „NU”, iar dacă nu v-a fost bine, puneţi ştampila pe „DA”, un DA pentru schimbare...şi nu pentru scenariile S.F. pe care le aveţi. Poate o fi mai bine, poate mai rău, nu ştiu, dar măcar încercăm să facem CEVA.

5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce pot sa zic , daca ceea ce zici tu e bine inseamna sa restul populatiei e dobitoaca si a trait bine sub regimul psd, aveau pensii mari, salarii bune, toti o duceau bine, se vindeau terenuri la megapret si toti romanii erau germani si de cand a venit pd`ul s`au taiat salariile satisfacatoare si acum nu mai umbla caini cu covrigi in coada pe strada ci umbla felix cu pizza sub coada pentru votantii usl (la universitate se dadeau 2m00lei de strigarici pentru "jos basescu"

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce nu se intreaba nimeni daca mai poti avea incredere in vreunul din asa-zisii Alesi ai poporului? arata mai ciudat cand scrii cuvantul cu litera aia mare la inceput, de parca poti sa intelegi ca e vorba de niste oameni foarte bine vazuti, exemple de urmat, cei mai de incredere oameni pe care i-au Ales masele de oameni care traiesc prin zona asta numita Romania.

    eu nu pot sa am incredere in oamenii astia, nu pentru ca n-ar respecta principiile pe care le-am insirat mai sus, ci pentru faptul ca nu respecta nici un principiu si nici o valoare morala superioara.

    ma pis pe ei, mai pe scurt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt deloc de acord cu tine. Schimbarea nu inseamna ca trebuie sa plece un presedinte sau altul. Schimbarea incepe cu mentalitatea proprie. Unii cetateni nu au votat fiindca existau doar doua optiuni: da si nu (de acord, e referendum). Destul de multi nu se regasesc intre cele doua variante si n-au mers la vot. Cred eu ca plecarea sau ramanerera in functie a presedintelui suspendat nu reprezinta solutia, nici pe departe.

    RăspundețiȘtergere
  5. cine altcineva sa vina? cine candideaza afara de antonescu, dan diaconescu si vadim?

    RăspundețiȘtergere