sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Promoterii...dragii de ei!

V-aţi întrebat vreodată care-s cele mai frecvente motive pe care promoterii şi hostessele le invocă pentru a-şi motiva absenţele la activări??? Ei bine, o să-ncerc să le-nşir, experienţa din domeniu mă face să scriu cu mandrie următoarele motive:
1. Moartea bunicilor, ba chiar şi reloaded. Rata mortalităţii rudelor promoterilor în ziua de vineri (majoritatea campaniilor publicitare încep vinerea) este cea mai ridicată. Bunicii sunt mai afectaţi. Apoi mătuşile. Ah, se-ntâmplă să moară aceeaşi rudă de mai multe ori.
2. Perioada fiziologică. Bineînţeles, tot vinerea, promoteriţele şi hostessele sunt pe ciclu. Acestea prezintă cu lux de amănunte cum le doare burta şi cât de mult le vine, aşadar nu se pot prezenta la muncă. Aaaa, da, şi unele chiar au menstruaţie în fiecare vineri.
3. Gripă aviară, porcină, viroze, TBC. Aceste boli se manifestă mai puternic în cazul promoterilor. Boala ştie şi brusc nu mai pot vorbi, nu mai pot merge, nu mai văd, nu mai respiră şi sunt deshidrataţi. Iar atunci când eşti bolnav, nah, nu pot vorbi, sună colega, prietena, prietenul, vecina…sau nimeni.
4. Despărţiri dramatice. Acest motiv este des întâlnit la fete. Acestea îşi închid telefonul, cumpără 2 „ciocolaţi” şi îşi anunţă prietenele promoteriţe să anunţe la firmă. Sau deloc. Da, tot vinerea le lasă iubiţii…
5. Se duc la spital, pare-se că ar fi bănuiţi de-o boală necunoscută. Da, aceştia cu-un ton grav, îşi motivează absenţa prin faptul că se duc să-şi facă analizele şi până vineri nu ştiau. Mi se pare normal…dacă or avea vreo boală incurabilă?!?!
6. Babysitting. Surorile imaginare sau verişoare imaginare (toate de sex feminin) rămân subit singure vinerea şi vai, cum pot fi lăsate în voia sorţii? Dar nuuu pot, nu pot să plece de acasă…
7. Examene (în afara perioadelor de sesiune). A fi promoter înseamnă a fi cel puţin olimpic. Medaliaţi şi premiaţi, aceştia dau examene în avans, în fiecare vineri pentru a le arata profesorilor cât de conştiincioşi sunt ei. Atunci când cerem feedback şi scriu „mi-au” ca pisica doar se bâlbâie…să fie cu iertare!
8. Au plecat la ţară. Obligaţi de părinţi sau pentru că bunicii sunt într-o stare critică de foame, aceşti mici eroi dau o fugă până la ţara din fundul ţării. Pentru că doar vinerea pot.

Astea-s câteva…au mai fost şi altele mai originale de la promoteri cu potenţial mare în creativitate, de genul: „am dat declaraţii la poliţie” şi „mi-au spart casa”. Ma…dar nici unul nu mi-a spus că nu vrea să vină pentru că n-are chef!!...Jur că nu mă supăram, ba chiar apreciam sinceritatea.
Acestea fiind zise, o să-mi fie dor de ei, aşa mici „inventivi” cum sunt ei. :)

Un comentariu:

  1. Suntem printre cei mai buni la a inventa scuze care de care mai abdurde doar-doar vor fi crezute. Mentalitatile astea de tip "nu am chef azi" e necesar sa fie schimbate cu "trebuie sa fac...azi".

    RăspundețiȘtergere